Ca. 15 min ved 200 ° - traditionel ovn.
Æblegaletten kan også serveres med vaniljeflødeis.
13870 kJ / 3315 kcal
1154 kJ / 276 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,1 g |
Protein: | 6,4 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 34,6 % | 23,5 g |
Fedt: | 59 % | 18,4 g |
Æblegalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Æblerne kan lægges i sirligt mønster i galetten eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager æblegaletten helt vidunderligt - særligt med cremefraiche eller iskoldt flødeskum til.
175 g
Hvedemel
|
|
---|---|
75 g
Mandelmel
|
|
50 g
Sukker
|
|
150 g
Koldt smør
|
|
1
Æg
|
50 g
Sukker
|
|
---|---|
25 g
Mandelmel
|
|
375 g
Røde æbler i tynde både (ca. 5)
|
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
Perlesukker
|
2½ dl
Creme fraiche
|
---|