Ca. ½ time ved 200° - traditionel ovn.
Du kan bruge alle slags æbler til crumblen. Bruger du belle de boskoop, er det en god idé at skrælle dem, da de er ret grove i skrællen. Forskellige æbler indeholder forskellig mængde væde. Tidligt på sæsonen kan det være en fordel at koge æblemassen og de øvrige ingredienser op med en dl vand eller æblejuice i ca. 1 min. På den måde bliver æblemassen ikke for tør.
Dejen kan fryses. Du kan drysse den frosne dej direkte på æblerne og bage crumblen - den skal så have lidt længere tid i ovnen.
14735 kJ / 3522 kcal
1083 kJ / 259 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,1 g |
Protein: | 5,8 % | 3,7 g |
Kulhydrat: | 36,5 % | 23,3 g |
Fedt: | 57,7 % | 16,9 g |
Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.
25 g
Smør
|
|
---|---|
5
Uskrællede æbler i tern (ca. 500 g)
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
2 spsk
Citronsaft
|
|
2 tsk
Citronskal (usprøjtet)
|
|
1 tsk
Stødt kanel
|
150 g
Hvedemel (ca. 2½ dl)
|
|
---|---|
100 g
Finvalsede havregryn
|
|
75 g
Hakkede mandler
|
|
3 spsk
Sukker
|
|
1 knivspids
Fint salt
|
|
150 g
Koldt smør
|
2½ dl
Creme fraiche eller flødeskum
|
---|