Basilikum- og vaniljeis med mandelbrud
&format=webp)
En uimodståelig dessert som imponerer på smag. Opskriften består af en smuk lysegrøn basilikumis, vaniljeis, de sprødeste mandelbrud og den fineste vaniljeprikket appelsinsirup. Basilikumisen har en perfekt mild smag af basilikum og citron - og sammen med sødt og sprødt er det den perfekte kombination. Udfordr dine gæster med basilikumis - og det vil med garanti blive en succes.
Ingredienser
Grundis
¼ liter
Piskefløde
|
|
---|---|
½ liter
Mælk
|
|
150 g
Flormelis (ca. 3 dl)
|
|
6
Æggeblommer (ca. 1 dl)
|
Basilikumis
3 dl
Basilikumblade
|
|
---|---|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
2 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
2 spsk
Friskpresset limesaft
|
Vaniljeis
1½ spsk
Flormelis
|
|
---|---|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
2 dl
Piskefløde
|
Mandelbrud (2 stk.)
75 g
Smør
|
|
---|---|
125 g
Meget finthakkede smuttede mandler
|
|
75 g
Flormelis (ca. 1½ dl)
|
|
½ spsk
Hvedemel
|
|
1½ spsk
Piskefløde
|
Appelsinsirup
100 g
Sukker (ca. 1¼ dl)
|
|
---|---|
½ dl
Vand
|
|
½
Vaniljestang
|
|
1 dl
Friskpresset friskpresset appelsinsaft
|
Pynt
Guldstøv
|
---|
Sådan gør du
Grundis
Basilikumis
Vaniljeis
Mandelbrud
Appelsinsirup
Ved serveringen
Mandelbrud kan opbevares i kagedåse i ca. 1 uge. Appelsinsirup kan opbevares i køleskab i ca. 1 uge. Isen kan kugles op dagen før og stilles tildækket i fryseren. Sæt isen på køl ca. 15 min. før serveringen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
19962 kJ / 4771 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1077 kJ / 257 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,4 g |
Protein: | 5,9 % | 3,8 g |
Kulhydrat: | 33,6 % | 21,3 g |
Fedt: | 60,5 % | 17,6 g |
Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.
