Det er altid en god idé at informere sine gæster tidligt, at der er natmad, og - om muligt - også tidspunktet for serveringen.
Du skal beregne 250-300 g mad pr. person
Ingen kender sine gæster bedre en værten, så tag derfor højde for, de inviterede er småtspisende eller godtspisende!
Der er forskel på, om du serverer natmad efter en konfirmation, bryllup eller en rund fødselsdag ... og om det er tidlig middag/frokost eller en aftenfest.
Mængden af mad afhænger meget af, hvor aktive folk er efter det egentlige måltid. Er der fx afsat tid til masser af underholdning og dans, så er gæsterne nok lidt mere sultne, end hvis de har siddet hele dagen til en konfirmation, hvor tiden har været brugt til at småsludre og slentre en tur.
Vi foreslår følgende mængder pr. person:
Suppe
1½ dl suppe, 50-100 g fyld og 25-50 g flute.
Æggekage
2 æg, 2 skiver bacon, 1 skive rugbrød, 1 lille tomat og lidt purløg. Du skal regne med 2 spsk mælk pr. æg. (1 liter mælk til 30 æg).
Biksemad
50 g kød, 150 g kartofler, 1 æg, løg og rødbeder. Evt. ½ skive rugbrød.
Skibberlabskovs
50 g kød, 150 g kartofler, rugbrød, løg og rødbeder.
Kartoffelsalat og frikadeller
Frikadeller af ca. 150 g fars (lav dem store eller små) og ca. 125 g kartoffelsalat.
Pålægsbord
1 skive rugbrød (ca. 60 g) og 1 bolle (ca. 60 g). Hertil 50-75 g pålæg, fx skinke, leverpostej, bacon, champignon, ost, spegepølse, rullepølse m.m. Suppler med fx italiensk salat, løg, sky, karse, tomat, agurk, rødbeder m.m….
Sandwich
1-1½ sandwich - udskåret i kvarte.
Pølsehorn
3-4 små horn (af 2 pølser). Ketchup, remoulade, sennep og ristede løg.
Hotdogs
Ca. 2 stk. Pølser, brød, ketchup, remoulade, sennep, ristede og rå løg og agurkesalat.