Vores produkthistorie
ARLA LILLEBROR®

Vores produkthistorie

Produkthistorie

Arla Lillebror Ostehaps® så for første gang lyset i 1986. Arla Lillebror® var et nyt koncept som skulle være med til at lære børn at spise ost. Produktserien bestod af blandt andet yoghurt, mild skæreost og den nu velkendte Ostehaps®.

Nu 20 år senere er Arla Lillebror Ostehaps® en fast bestanddel af madpakkerne i klasselokalerne i de danske folkeskoler. Der blev i 2012 solgt mere 38 millioner Ostehaps® i Danmark.

I løbet af de 20 år er der kun sket ganske få ændringer af Arla Lillebror Ostehaps®. Den mest signifikante ændring er indpakningen af Arla Lillebror Ostehaps®. I 2004 blev den tynde folie udskiftet med en hårdere plastik, så man kunne pakke sin Ostehaps® op, i stedet for at skulle skubbes den ud i en pølse.

I 2013 bliver der lanceret en økologisk variant af Arla Lillebror Ostehaps®. Den økologiske ost der bruges er naturligvis statskontrolleret/Ø-Mærket, og produceres på samme mejeri som den originale Arla Lillebror Ostehaps®.

Produktion

Arla Lillebror Ostehaps® produceres på Birkum Mejeri nær Odense på Fyn. Mejeriet producerer smelteost-produkter for Arla, og har blandt andet specialiseret sig i produktionen.

De milde og mellemlagret oste til Arla Lillebror Ostehaps® lagres alle på Birkum Mejeri. Ostene er milde og har en børnevenlig ostesmag. I smag svarer en Ostehaps® til en Samsø ost. Efter endt lagring bliver osten skåret i stykker og smeltet. Osten varmes op til 100 grader, hvilket slår alle mikroorganismer ihjel, og giver den lange holdbarhed. Osten hældes direkte ned i emballagen, og pakkes efterfølgende.