Valnøddeboller

Valnøddeboller

60+ min
Fryseegnet
Valnøddeboller smager dejligt , og de er velegnede til såvel ost som til marmelade. Hjemmelavede valnøddeboller er også et godt mellemmåltid. Denne opskrift på valnøddeboller er nem at gå til - og valnøddekernerne giver bollerne både en skøn smag og noget at tygge i.
https://www.arla.dk/opskrifter/valnoddeboller/

Sådan gør du

Valnøddeboller
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk med et låg eller et fugtigt viskestykke og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 36 stykker og form dem til små boller. Sæt bollerne på bagepapir eller smurt bageplade i 4 ringe med 9 boller i hver.
  • Lad dem efterhæve i ca. 45 min. Pensl med æg og bag dem midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Dejen kan naturligvis også formes til almindelige boller, til flutes eller lægges tæt i en lille bradepande.

Energiindhold for hele retten:

10065 kJ / 2406 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1116 kJ / 267 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 11,5 % 7,6 g
Kulhydrat: 53,7 % 35,3 g
Fedt: 34,8 % 10,5 g
Mere inspiration

Endnu en skøn bolle - lavet på en rest grød.

Grødboller
60+ min
Grødboller
(107)

Ingredienser

Valnøddeboller
20 g Smør
2 dl Mælk
1 dl Kærnemælk
25 g Gær
1 tsk Groft salt
100 g Hakkede valnøddekerner
400 g Hvedemel (ca. 6¾ dl)
Pensling
1 Sammenpisket æg