Trøfler

Trøfler

30 min
Trøfler er egentlig små romkugler lavet på kagerester. Her er de trillet i kokos, men de kan også trilles i fx krymmel eller kakaopulver.
https://www.arla.dk/opskrifter/trofler/

Sådan gør du

  • Smuldr kagen i mindre stykker.
  • Smelt chokoladen, fx i mikroovn eller vandbad.
  • Kom kage og smeltet chokolade i en røremaskine med dejkrog.
  • Tilsæt hindbærmarmelade, kakao, piskefløde og kokosmel og rør det ved jævn hastighed til blandingen er ensartet.
  • Tilsæt rom, rør det godt sammen og smag til.
  • Form 20 trøfler af blandingen. Vend trøflerne i kokosmel og stil dem tildækkede i køleskabet indtil servering.

Trøflerne kan også trilles i krymmel eller kakaopulver - eller de kan overtrækkes med chokolade.

Energiindhold for hele retten:

24260 kJ / 5798 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2007 kJ / 480 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 4 % 4,7 g
Kulhydrat: 44,9 % 53 g
Fedt: 49,3 % 26,8 g
Alkohol: 1,8 %

Ingredienser

600 g Rest af kager, fx chokoladekage, roulade og wienerbrød
250 g Mørk chokolade
1 dl Hindbærmarmelade
2 spsk Kakaopulver
½ dl Piskefløde
150 g Kokosmel
3 spsk Mørk rom eller romessens
Pynt
Kokosmel