Tre tips til østers

Tre tips til østers

Her er inspiration at hente til dine østers, hvis du vil prøve lidt andet end den traditionelle med citron. Du får her 3 vidt forskellige opskrifter på, hvordan du kan variere østers. Her er opskrift på topping til den rå østers med med farvestrålende salsa - og her er den gratinerede østers, der er dækket med cremefraiche og ost. Endelig er der den mere krydrede gratinerede østers, hvor både chorizopølse, mandler og basilikum giver et spicy touch. Prøv dig frem, og øv dig at åbne, smage og tilberede østers.
https://www.arla.dk/opskrifter/tre-tips-til-osters/

Sådan gør du

  • Kom et lag salt i bunden af et fad eller bradepande, som østersene kan ligge i. Åbn dem med fx en østerskniv. Løsn østersene, hæld vandet fra og anret dem i de runde skaller, i saltet. Stil østersene tildækket i køleskabet, til de skal spises eller gratineres.
Til 6 rå østers:
  • Salsa: 3 spsk meget finthakket rød peberfrugt, 1 spsk meget finthakket skalotteløg, 1 spsk meget finthakkede soltørrede abrikoser, 1½ spsk meget finthakkede hasselnøddekerner, 1½ tsk hakkede friske korianderblade, 1 spsk friskpresset appelsinsaft, ¼ tsk groft salt.
  • Fordel salsaen på østersene lige inden serveringen.
  • Er I nybegyndere i østers kan I komme dobbelt så meget salsa på østersene.
Til 6 gratinerede østers med creme fraiche:
  • 3 spsk creme fraiche 18% eller 38%, 1½ tsk fintrevet citronskal, 3 tsk friskpresset citronsaft, 6 spsk fintrevet parmesanost, 1 lille knust fed hvidløg, 2 tsk rasp til drys.
  • Bland creme fraichen med citronskal, -saft, parmesan og hvidløg.
  • Fordel creme fraichen på de åbnede østers og drys med rasp.
  • Grill dem øverst i ovnen 2-3 min. Server straks.
Til 6 gratinerede østers med chorizo:
  • 30 g chorizo pølse i små tern, 3 tsk strimlede basilikumblade, 3 tsk finthakkede mandler, 30 g blødt smør.
  • Rist chorizopølsen ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til chorizoternene er sprøde.
  • Lad pølsen dryppe af på køkkenrulle.
  • Bland chorizoternene med basilkum, mandler og smør.
  • Fordel smørret på de åbnede østers og grill dem øverst i ovnen 2-3 min. Server straks.

Har du tid og overskud til det, så inviter gæsterne til selv at forberede de østers, de har lyst til at smage.

Energiindhold for hele retten:

1696 kJ / 405 kcal

Næringsindhold pr. 100g

236 kJ / 56 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: -
Protein: 68,6 % 9,5 g
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 31,4 % 2 g

Ingredienser

18 Eller så mange østers, som du har lyst til