Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler

Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler

30 min
Torskepakker med kryddersmør og nye kartofler uhm.........! Du kan også bruge laks eller rødspætte.
https://www.arla.dk/opskrifter/torskepakker-med-kryddersmor-og-nye-kartofler-/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 15 min. ved 225° - varmluft.

  • Bring kartoflerne i kog i en gryde med vand og salt. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 10 min. eller til de er møre.
Torskepakker
  • Skær torskefileten i 4 stykker. Klip 4 stykker bagepapir (a ca. 35 x 42 cm). Læg fiskestykket midt på bagepapiret og fordel porrer, gulerødder og fennikel over fisken. Afslut med citronsaft, salt og peber. Luk hver pakke ved at rulle de 2 lange papirsider sammen ned mod fisken. Sno hver ende og bøj dem op så pakken lukkes. Bag torskepakkerne midt i ovnen.
  • Vend fedtstoffet med soltørret tomat. Åben hver fiskepakke og fordel fedtstoffet herover så det smelter ned over fisk og grøntsager. Server straks sammen med nykogte kartofler. Pynt med fennikeltop.

Du kan også lave fiskepakkerne i alufolie og komme dem på grillen. Torsk er bedst i de måneder hvor bogstavet R indgår, fx januaR, febRuar, maRts osv. I de måneder der ikke indholder R er der andre gode hvide fiskdu kan bruge, fx fladfisk som rødspætte og skrubber.

Energiindhold for hele retten:

9430 kJ / 2254 kcal

Næringsindhold pr. 100g

267 kJ / 64 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,6 % 3,9 g
Kulhydrat: 47,5 % 7,4 g
Fedt: 27,9 % 2 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

1¼ kg Skrabede eller skrubbede kartofler
½ spsk Groft salt
1 liter Vand
Torskepakker
600 g Renset torskefilet uden skind
4 Porrer i tynde ringe (ca. 300 g)
3 Gulerødder i tændstiktynde stave (ca. 200 g)
½ Fennikel i kvarte tynde skiver (ca. 100 g)
4 tsk Friskpresset citronsaft
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Hvidløgssmør
½ spsk Meget finthakkede soltørrede tomater
Pynt
Top af fennikler