Tomatsuppe med cremet, sprød topping

Tomatsuppe med cremet, sprød topping

30 min
Den cremede, sprøde topping er rå grøntsager vendt i mormordressing. Det smager dejligt og giver et fint modspil til den syrlige tomatsuppe.
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatsuppe-med-cremet-sprod-topping/

Sådan gør du

Cremet, sprød topping
  • Bland fløde, citronsaft, flormelis, salt og peber. Skær jorskokkerne i tern og vend dem efterhånden i den syrnede fløde. Bland radiser og forårsløg i toppingen og smag til.
  • Bring tomatsuppen i kog i en tykbundet gryde - rør af og til. Tilsæt rå kyllingestykker og tomattern. Bring atter i kog og kog suppen under omrøring i ca. 1 min. Fordel suppen i lune skåle, kom lidt cremet, sprød topping på og pynt med forårløg. Server sammen med resten af toppingen og ristet brød - du kan evt. skære eller rive det ristede brød i mindre bidder, så man kan spise det som croutoner på suppen.
Energiindhold for hele retten:

8364 kJ / 1999 kcal

Næringsindhold pr. 100g

332 kJ / 79 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 28,7 % 5,6 g
Kulhydrat: 48 % 9,4 g
Fedt: 23,3 % 2,1 g

Ingredienser

Cremet, sprød topping
1 dl Madlavningsfløde
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Flormelis
¾ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
300 g Skrællede eller skrubbede jordskokker
100 g Radiser, ræddiker eller persillerødder i små tern
1 bundt Forårsløg eller 1 porre i tynde ringe (ca. 100 g)
1 liter Tomatsuppe
400 g Kyllingeinderfileter i mundrette stykker (ca. g)
250 g Cherrytomater i små tern
Pynt
Top af forårsløg eller porrer
Tilbehør
240 g Ristet grovbrød