Tomatlasagne

Tomatlasagne

60+ min
Grøntsagslasagne fyldt med tomat, tomat, tomat og så lidt andre grøntsager. Supernem og hurtig lasagne....og så til en rimelig pris.
https://www.arla.dk/opskrifter/tomatlasagne/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tomatsauce
  • Bring alle ingredienserne, bortset fra oregano, i kog. Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 15 min. Tilsæt oregano og smag tomatsaucen til.
Lasagne
  • Læg tomatsauce, mornaysauce og lasagneplader lagvis i et ovnfast fad (ca. 6 x 18 x 30 cm) således: ca. 2½ dl tomatsauce, ca. 1 dl mornaysauce og 4 lasagneplader - tre gange. Slut med resten af tomat-saucen og mornaysaucen. Drys med ost og rasp og bag lasagnen midt i ovnen - læg et stykke bagepapir over, hvis den er ved at blive for mørk. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
  • Server lasagnen sammen med den grønne salat.

Lav en kæmpe portion tomatsauce og frys den i passende portioner. Den er nem at hive op af fryseren på en travl dag og servere sammen med nykogt pasta, revet ost og fx drys af ristede mandler eller nødder og friske krydderurter.

Energiindhold for hele retten:

10390 kJ / 2483 kcal

Næringsindhold pr. 100g

414 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 22,6 % 5,5 g
Kulhydrat: 48,4 % 11,8 g
Fedt: 29 % 3,3 g
Mere inspiration

Du kan lave din egen lette mornaysauce.

Let mornaysauce
15 min
Let mornaysauce
(70)

Ingredienser

Tomatsauce
1 dåse Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dl Koncentreret tomatpuré (ca. 120 g)
75 g Grofthakkede soltørrede tomater
3 dl Vand
3 Finthakkede løg (ca. 200 g)
3 Fintrevne gulerødder (ca. 200 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
1 Stort hakket fed hvidløg
1 spsk Mørk balsamicoeddike
1½ tsk Groft salt
1½ dl Hakkede oreganoblade
Lasagne
½ liter Let mornaysauce
12 Lasagneplader
200 g Revet mozzarellaost
4 spsk Rasp
Tilbehør
200 g Grøn salat, fx romainesalat i grove stykker drysset med salt og
25 g Ristede solsikkekerner