Tarteletter med høns i asparges
Tarteletter med høns i asparges er en klassiker på både påske- og julebordet. Der er forskellige varianter af tarteletfyld, men det er oftest høns i asparges, der serveres. Tarteletter betyder "små tærter" - og de små sprøde skåle er dekorative og lækre som både forret, hovedret og på frokostbordet. Her en dejlig opskrift på klassiske tarteletter med kylling - lækre hele året rundt.
Ingredienser
Kogning af høne
|
1
Høne eller kylling (ca. 1100 g)
|
|
|---|---|
|
1 liter
Vand
|
|
|
2
Løg i grove stykker
|
|
|
2
Gulerødder i grove stykker
|
|
|
2
Porrer i grove stykker
|
|
|
3
Laurbærblade
|
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Opbagt sovs med asparges
|
2 dåser
Hvide aspargessnitter (ca. 510 g)
|
|
|---|---|
|
50 g
Smør
|
|
|
60 g
Hvedemel (ca. 1 dl)
|
|
|
1 dl
Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
24
Tarteletter
|
|---|
Pynt
|
Brøndkarse
|
|---|
Sådan gør du
Kogning af høne
Opbagt sovs med asparges
Sådan anretter du tarteletter med høns i asparges
Tips til opskriften
Vi ved, at det tit er de små ting, der gør forskellen i køkkenet. Derfor deler vi de tips, vi selv bruger, når vi laver mad og udvikler opskrifter.
Til denne portion høns i asparges er der brugt ca. 625 g kød fra kylling eller høne. Hvis det skal gå stærkt kan du købe kyllingefilet og koge i vand tilsat kyllingefond. Du kan fryse resten af suppen. Du kan supplere tarteletfyldet med flere grøntsager efter smag - selleri og bladselleri giver både smag og struktur til saucen. Måske vil du gå all in og bage dine egne tarteletskaller?
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
416 kJ / 99 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 0,8 g |
| Protein: | 4,3 g |
| Fedt: | 6,1 g |
| Kulhydrat: | 6,9 g |