Mexicanske tacoskaller

Mexicanske tacoskaller

30 min
Mexicanske tacoskaller - super lækker vegetarisk ret, fuld af smag, varme og et autentisk mexicansk bid. Mexicanske tacoskaller er rigtig hyggemad. Det kan både være på en helt almindelig hverdagsaften, eller det kan være i weekenden, hvor der måske er tid til selv at lave den hotte salsa. De mexicanske tacoskaller er noget for både børn og voksne - og så nemme at tilberede, at det måske er de halvstore børn, som skal lave mad til de voksne.
https://www.arla.dk/opskrifter/mexicanske-tacoskaller/

Sådan gør du

Fyld
  • Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde.
  • Steg løgene ved jævn varme i ca. 2 min.
  • Tilsæt bulgur og bouillon og kog bulguren ved svag varme og under låg i ca. 12 min.
  • Vend de øvrige ingredienser i, og varm retten op i ca. 1 min.
Ved serveringen
  • Anret fyldet i taco skallerne og server med lime.

Citrusfrugter som citron, limefrugt og appelsin er næsten altid importerede frugter, som kræver lang transport. Men de er virkelig også svære at undvære i madlavningen. En gang imellem kan du måske bruge andre syrlige ting i din madlavning, råvarer som ikke kræver den lange transport. Det kan fx være eddike, syrnede mejeriprodukter eller syrlige æbler, stikkelsbær eller solbær.

Energiindhold for hele retten:

9378 kJ / 2241 kcal

Næringsindhold pr. 100g

613 kJ / 146 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,9 g
Protein: 12,9 % 4,6 g
Kulhydrat: 52,3 % 18,9 g
Fedt: 34,8 % 5,8 g
Mere inspiration

Vil du lave din egen tomatsalsa.

Tomattapenade
10 min
Tomattapenade
(0)
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Se den {klassiske} version
Fyld
15 g Smør
2 Rødløg i tynde både (ca. 200 g)
3 Store finthakkede fed hvidløg
1½ dl Grov bulgur
3 dl Grøntsagsbouillon
1 dåse Skyllede og afdryppede sorte bønner (ca. 240 g)
1 dåse Majs (ca. 140 g)
1 dl Stærk tomatsalsa
1 dl Grofthakket kruspersille
75 g Cheddar og/eller gul ost i små tern
Ved serveringen
16 Tacoskaller
2 Limefrugter skåret i både