Svinekam med jordskoksalat

Svinekam med jordskoksalat

60+ min
Nyt og gammelt mødes...en dejlig frisk jordskoksalat med bl.a. dadler, grapefrugt og hytteost. Serveret til en traditionel flæskesteg med brun sauce og kartofler.
https://www.arla.dk/opskrifter/svinekam-med-jordskoksalat/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1 time og 45 min. ved 200°.

  • Kom salt ned mellem sværene og læg grisekammen på ovnens rist. Støt den evt. med sammenkrøllet alufolie så stegen ligger lige. Kom vand i bradepanden og læg risten med stegen oven på. Steg flæskestegen midt i ovnen. Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur - den skal være ca. 65°. Hold flæskestegen varm.
Jordskoksalat
  • Skær jordskokkerne i tynde skiver - vend dem efterhånden med hytteost, så de ikke bliver misfarvede. Læg jordskokkerne i et fad på en bund af salatblade. Fordel dadler, grapefrugtfileter og bacon på toppen.
Sauce
  • Si stegeskyen over i en gryde. Skum fedtet af og mål skyen - der skal være ca. 1 dl (kog ind eller tilsæt vand). Bring skyen i kog. Tag gryden af varmen og pisk fløde, saucejævner, salt og peber i skyen. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt kulør og smag til.
  • Skær flæskestegen i skiver og anret dem på et fad. Server kødet sammen med jordskoksalat, sauce og kartofler.
Energiindhold for hele retten:

26122 kJ / 6243 kcal

Næringsindhold pr. 100g

542 kJ / 130 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 30,7 % 9,8 g
Kulhydrat: 25,2 % 8 g
Fedt: 44,1 % 6,5 g
Relateret video
Flæskesteg med sprød svær

Der findes flere metoder til at opnå knasende sprødt svær. Karolines Køkkenskole viser dig her én metode, hvor du koger fedtet fra flæskesværen i vand. Dette sikrer dig en perfekt flæskesteg med sprød svær.

Ingredienser

1½ tsk Groft salt
2 kg Grisekam med ridset svær og ben
½ liter Vand
Jordskoksalat
200 g Skrubbede jordskokker
200 g Hytteost
100 g Rensede babysalatblade
150 g Dadler i strimler
200 g Grapefileter - af 2 røde grapefrugter
50 g Stegt bacon i små stykker
Sauce
¼ liter Madlavningsfløde
1 spsk Saucejævner
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Kulør
Tilbehør
1¼ kg Kartofler