Svampesuppe med butterdejslåg

45 min
Svampesuppe med butterdejslåg

Med denne lækre opskrift på, svampesuppe med butterdejslåg, kan du servere en forret som imponerer. Lækre champignon, østershatte og blåskimmelost - en sikker vinder.

Ingredienser

25 g Smør
3 spsk Finthakket skalotteløg (ca. 50 g)
450 g Champignoner i skiver
200 g Østershatte i strimler
1 liter Grøntsagsbouillon
1½ dl Piskefløde eller madlavningsfløde
3 spsk Hvedemel
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
4 plader Optøet, frossen butterdej (ca. 360 g)
50 g Blåskimmelost

Pensling

Sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignoner og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt salt og peber og smag til.
  • Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a ca. 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel osten på lågene og bag retten midt i ovnen i ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af svampesuppen i en stor skål ved siden af.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10992 kJ / 2627 kcal

Næringsindhold pr. 100g

474 kJ / 113 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 7,9 % 2,2 g
Kulhydrat: 25,4 % 7,1 g
Fedt: 66,7 % 8,6 g
https://www.arla.dk/opskrifter/svampesuppe-med-butterdejslag/