Suppe med 9 slags grønt

Suppe med 9 slags grønt

30 min
"Nikålssuppe" er en traditionel suppe til skærtorsdag og suppen består af ni forskellige slags grønne urter og kål, der hører årstiden til. Suppen skulle ifølge overleveringen kunne hjælpe med at holde sig sund og rask det kommende år. Uanset om det holder eller ej, så er denne suppe med 9 slags grønt både nem at lave, smager skønt og er jo fantastisk at skue. Suppen med 9 slags grønt matcher påskens farvevalg, men vil helt sikkert også gøre lykke ved andre lejligheder.
https://www.arla.dk/opskrifter/suppe-med-9-slags-gront/

Sådan gør du

Grøn suppe
  • Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg ved jævn varme i ca. 5 min. Tilsæt bouillon, fløde og wok-blanding. Kog suppen ved jævn varme og uden låg i ca. 10 min. Tilsæt krydderurter, citronsaft, salt og peber. Blend den grønne suppe med en stavblender til suppen er helt glat. Smag til.
Smilende æg
  • Kom imens æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog, og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg dem i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.
  • Bring suppen i kog og tilsæt ærter og asparges. Lad suppen koge uden låg i ca. 1 min.
Ved serveringen
  • Kom suppen i varme dybe tallerkener. Pynt med æg, bacon og krydderurter. Server straks sammen med det ristede rugbrød.

I stedet for grøn wok-blanding kan du bruge 400 g friske grønne grøntsager, fx broccoli, spinat, asparges og ærter. Det sprøde bacon kan udelades eller erstattes af parmaskinke.

Energiindhold for hele retten:

7997 kJ / 1911 kcal

Næringsindhold pr. 100g

258 kJ / 62 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 17,6 % 2,7 g
Kulhydrat: 34,5 % 5,2 g
Fedt: 47,9 % 3,4 g
Relateret video
Sådan koger du æg

Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.

Ingredienser

Grøn suppe
25 g Smør
2 Finthakkede løg
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 liter Hønsebouillon
1 dl Piskefløde
400 g Frossen wok-blanding
3 dl Finthakkede friske grønne krydderurter, fx persille, dild, kørvel og purløg
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
8 skiver Sprødstegt bacon i mindre stykker (ca. 125 g)
Smilende æg
4 Æg
½ liter Vand
100 g Frosne ærter
175 g Grønne asparges i små stykker
Pynt
Friske krydderurter
Tilbehør
240 g Ristet rugbrød