Stegt kylling med citron, hvidløg og rosmarin

Stegt kylling med citron, hvidløg og rosmarin

60+ min
Helstegt kylling er en dejlig spise som fungerer med meget forskelligt tilbehør. Denne opskrift på saftig og lækker stegt kylling er smagt til med citron, hvidløg og rosmarin. Server den med masser af forskellige grøntsager og ris, pasta eller kartofler, så er du siker på et vellykket aftensmåltid. Stegt kylling med citron, hvidløg og rosmarin er fuld af smag og en fryd for øjet. Der noget særligt ved at servere et stykke helstegt fjerkræ. Det ser godt ud, og så er det lettere at få en saftig og ikke tør kylling. At stege den hel, øger den gode smag af kylling. Og at fylde den med citronbåde, bidrager yderligere til den gode, friske smag.
https://www.arla.dk/opskrifter/stegt-kylling-med-citron-hvidlog-og-rosmarin/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 1½ time ved 175°.

Stegt kylling
  • Rens og tør kyllingen. Fjern vingespidser og gump.
  • Rør smør med citronskal, hvidløg, rosmarin, salt og peber.
  • Gnid kyllingen udvendigt og indvendigt med smørret. Læg citronbådene ind i kyllingen og luk med en kødnål.
  • Drys kyllingen med salt og læg den i en lille bradepande (ca. 20 x 28 cm) med brystet opad. Steg kyllingen midt i ovnen.
  • Tag bradepanden ud efter ca. 45 min. Hæld skyen fra og kassér den. Steg kyllingen færdig de sidste 45 min.
  • Tag kyllingen ud og lad den trække i ca. 10 min.
  • Server den hel med behørigt tilbehør. Eller parter i 8 stykker inden serveringen.

Skær dine farvorit rodfrugter i mundrette stykker, og steg kyllingen de sidste 45 min. på en bund af rodfrugter, Sådan får du de lækreste rodfrugter.

Energiindhold for hele retten:

5438 kJ / 1300 kcal

Næringsindhold pr. 100g

660 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,4 g
Protein: 28,8 % 11,2 g
Kulhydrat: 4,1 % 1,6 g
Fedt: 67,1 % 12 g
Mere inspiration

Helstegt kylling i ovn med rodfrugter.

Relateret video
Sådan parterer du kylling

Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Stegt kylling
1 Kylling (ca. 1200 g)
50 g Blødt smør
1 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 Små knuste fed hvidløg
2 spsk Grofthakket frisk rosmarin
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Citron (usprøjtet) i 8 både
1 tsk Groft salt
Pynt
1 Citron (usprøjtet) i 8 både