Sprøde skinkesnacks

Sprøde skinkesnacks

60+ min
Sprøde skinkesnacks er perfekte til tapas eller til en aperitif. De forskellige krydderurter og blomster pifter enhvert tapasbord eller buffet op. Tapas består altid af flere retter, og de sprøde skinkesnacks er en perfekt haps. Denne snacks med skinke smager dejligt samtidig med, at den er en fryd for øjet. Det er tapasen, der løfter niveuet på diverse buffeter - eller sætter en høj standard for aftenen som aperitif.
https://www.arla.dk/opskrifter/sprode-skinkesnacks/

Sådan gør du

Bagetid for tomater:

Ca. 1½ time ved 100° - tradtionel ovn.

Bagetid for skinke:

Sæt skinkeskiverne i en kold ovn - indstil på 225° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Langtidsbagte tomater
  • Bland balsamico, timian, sukker, salt og peber.
  • Vend tomaterne i og læg dem på en plade med bagepapir.
  • Bag tomaterne midt i ovnen.
Sprød skinke
  • Halver skinken og fordel skiverne på en bageplade med pagepapir og bag skinken sprød og gylden midt i ovnen.
  • Lad skinkestykkerne køle af.
Pisket cremefraiche
  • Kom cremefraiche i en skål og pisk den med en håndmixer i ca. 1 min. til den er fast og luftig.
  • Vend limeskal i og kom blandingen i en sprøjtepose.
  • Sæt små toppe af cremefraiche på de sprøde skinkestykker.
  • Læg halve tomater ved, pynt med krydderurter og blomster.
  • Anret dem på et fad og server.

Istedet for langtidsbagte tomater kan du bruge tyndtskårne grønne jordbær eller syltede rødløg.

Energiindhold for hele retten:

2260 kJ / 540 kcal

Næringsindhold pr. 100g

785 kJ / 188 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 15,1 % 7 g
Kulhydrat: 9 % 4,2 g
Fedt: 75,9 % 16,1 g

Ingredienser

Langtidsbagte tomater
1 spsk Mørk balsamicoeddike
1 spsk Frisk timian
1 tsk Sukker
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
100 g Røde og gule cherrytomater i halve
Sprød skinke
5 skiver Serrano skinke
Pisket cremefraiche
1 dl Creme fraiche 38%
1 tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Pynt
Krydderurter
Spiselige blomster