Spiralsmåkager

Spiralsmåkager

60+ min
Fryseegnet
Små dekorative spiralsmåkager (på engelsk pinwheel). Sprøde småkager med to forskellige deje, en lys dej og en kakaodej med appelsinskal, som komplimenterer hinanden perfekt. Småkagerne imponerer på udseende samtidig med, at de rent faktisk er nemme at lave. Bag vores smørbagte spiralsmåkager, næste gang du vil opgradere småkage- og/eller konfektfadet.
https://www.arla.dk/opskrifter/spiralsmakager/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 8 min. ved 200° - traditionel ovn.

Lys småkagedej
  • Kom mel, smør, flormelis og æg i en foodprocessor og kør dejen sammen - til det ligner store brødkrummer. Saml dejen hurtigt på køkkenbordet.
  • Kom dejen på et stykke bagepapir og tryk dejen let ud til en rektangel.
  • Rul dejen ud, mellem to stykker bagepapir, til en ca. 4 mm tyk dejplade.
Mørk småkagedej
  • Kom mel, smør, flormelis, kakao, appelsinskal og æg i en foodprocessor og kør dejen sammen - til det ligner store brødkrummer. Saml dejen hurtigt på køkkenbordet.
  • Rul dejen ud på samme måde som den lyse småkagedej.
Spiralsmåkager
  • Læg den lyse dej ovenpå den mørke dej - og skær evt. kanter af dejen, så formen bliver rektangulær.
  • Rul dejpladen stramt sammen, fra den lange side, til en roulade. Kom rullen på frost ca. ½ time.
  • Skær rullen ud i ca. 4 mm. tykke skiver. Læg småkagerne på plader med bagepapir.
  • Bag spiralsmåkagerne midt i ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Opbevar dejrullen tildækket i køleskabet og bag småkager efterhånden, som de skal spises. Dejen kan opbevares ca. 2 uger i køleskabet.

Den ubagte dej kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

13139 kJ / 3140 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1921 kJ / 459 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 4,8 % 5,4 g
Kulhydrat: 44,1 % 49,8 g
Fedt: 51,1 % 26,5 g

Ingredienser

Lys småkagedej
150 g Hvedemel (ca. 5 dl)
100 g Koldt smør
75 g Flormelis
1 spsk Sammenpisket æg
Mørk småkagedej
100 g Hvedemel
100 g Smør
75 g Flormelis
50 g Kakaopulver
3 tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
1 spsk Sammenpisket æg