Spareribs

Spareribs

60+ min
Ovnstegte spareribs med en dejlig BBQ marinade. Hjemmelavede spareribs kræver ikke meget arbejde, - men tilstrækkelig tid i ovnen til at blive lækre møre. Smagen på din marinade til spareribs er afgørende for succes'en - og opskriften får du her. Se i opskriftens tips, hvordan du tilbereder dine spareribs på grill.
https://www.arla.dk/opskrifter/spareribs/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 2 timer ved 175° - traditionel ovn.

Marinade til spareribs
  • Rør ketchup, eddike og brun farin sammen med de øvrige ingredienser.
  • Pensl revelsbenene med marinaden og læg dem på en bagerist med en bradepande under.
  • Steg revelsbenene midt i ovnen. Vend dem efter ca. 1 time. Pensl igen med marinaden og steg dem færdige.

Grillede spareribs: Hvis du ønsker at grille dine revelsben, skal de koges først. Kom revelsben og vand i en gryde så det dækker og bring det i kog. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Pensl revelsbenene og grill dem på en havegrill ca. 4 min. på hver side. Pensl undervejs og server sparerib med resten af marinaden.

Energiindhold for hele retten:

6528 kJ / 1560 kcal

Næringsindhold pr. 100g

775 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 34,9 % 15,9 g
Kulhydrat: 6,7 % 3,1 g
Fedt: 58,4 % 12,2 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Marinade til spareribs
2 spsk Tomatketchup
2 spsk Æbleeddike
2 spsk Brun farin
1 tsk Mild paprika
1 tsk Sojasauce
1 Finthakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
1½ kg Revelsben