Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

Syrlig grøntsagspasta med alt godt fra havet

45 min
Få sat fisk og skaldyr på menuen med denne lækre og velsmagende pastaret svøbt i citrus.
https://www.arla.dk/opskrifter/syrlig-grontsagspasta-med-alt-godt-fra-havet/

Sådan gør du

  • Halver perleløgene på langs og skil dem ad i lagene.
  • Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner, og tilsæt hvidløget.
  • Svits havtaske, gule beder og perleløg i ca. 2 min.
  • Tilsæt sauce, rejer og de øvrige ingredienser. Kog saucen i ca. 2 min. og smag til. Kasser de muslinger som ikke åbner sig.
  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen. Hæld den til afdrypning i en sigte.
  • Kom pastaen i en stor varm skål sammen med saucen.
  • Drys med basilikum og vend det godt sammen. Pynt evt. med basilikum og server brød til.

Du kan variere fisk og skaldyr efter smag og behag. Anvend evt. en frostblanding for en let og hurtig løsning.

Energiindhold for hele retten:

9649 kJ / 2306 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1 g
Protein: 30,9 % 6,4 g
Kulhydrat: 48,6 % 10 g
Fedt: 20,5 % 1,9 g
Mere inspiration

Endnu en nem og lækker pastaret med fisk.

Ingredienser

150 g Pillede perleløg, fx røde
20 g Smør
1 Stort finthakket fed hvidløg
300 g Havtaskehale i tern (ca. 2 x 3 cm)
200 g Skrællede gule beder i halve skiver - eller gulerødder i skiver
½ liter Mælkesauce
250 g Rejer
250 g Cherrytomater i halve
250 g Rensede friske blåmuslinger i skal
2 spsk Friskpresset citronsaft
1 tsk Groft salt
250 g Frisk pasta
1 dl Finthakkede basilikumblade
Tilbehør
250 g Groft flute