Mysli

Mysli

45 min
Mysli er svært at undvære på morgenbordet - en portion yoghurt, skyr, ymer med mysli - så er du sikker på, at dagen starter godt. Hjemmelavet mysli smager herligt, og denne opskrift med både havregryn, grahamsmel, mandler og tørret frugt er nem at lave - og skøn at have på lager. Du kan naturligvis variere din mysli, med de gryn, flager, nødder og kerner du bedst kan lide - og toppe op med frisk frugt, når der er lyst til det.
https://www.arla.dk/opskrifter/mysli-med-kokos/

Sådan gør du

Mysli
  • Bland alle ingredienser, bortset fra den tørrede frugt, i en bradepande (ca. 22 x 30 cm).
  • Rist myslien midt i ovnen - rør af og til.
  • Tag myslien ud af ovnen og lad den køle lidt af.
  • Vend den tørrede frugt i og smag til.
Tip
Ristning
  • Ca. ½ time ved 175°.

Mysli med kokos smager dejligt på fx tykmælk, A38 eller yoghurt. Du kan variere din mysli med rugflager, hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkefrø, hasselnødder og/eller valnødder.

Energiindhold for hele retten:

7228 kJ / 1728 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1440 kJ / 344 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 10 g
Protein: 10 % 8,5 g
Kulhydrat: 56,1 % 47,5 g
Fedt: 33,9 % 13,2 g
Mere inspiration

Lækker morgenmadsbowl - her med figner og granola.

Ingredienser

Mysli
175 g Grovvalsede havregryn (ca. 5 dl)
60 g Grahamsmel (ca. 1 dl)
25 g Grofthakkede mandler
5 spsk Kokosmel
2 spsk Hørfrø
½ dl Vand
2 tsk Rørsukker
1 spsk Koldpresset rapsolie
125 g Tørret frugt i små stykker, fx soltørrede dadler, rosiner eller abrikoser - eller en blanding af det hele