Sød kartoffel med spejlæg og hytteost

Sød kartoffel med spejlæg og hytteost

20 min
Sød kartoffel med spejlæg - her er en hurtig opskrift, der smager virkelig godt. Rist de søde kartoffelskiver i brødristeren og top op med lige det, du har lyst til. Her har vi valgt at toppe den ristede søde kartoffel med spejlæg, hytteost og avocado. Uanset om du vælger at riste den søde kartoffel på brødrister, i airfryer eller på en pande - så der dømt hurtig og lækker morgenmad i weekenden.
https://www.arla.dk/opskrifter/sod-kartoffel-med-spejlag-og-hytteost/

Sådan gør du

  • Skrub den søde kartoffel og skær 2 store skiver á ca. 1 cm's tykkelse.
  • Rist kartoffelskiverne i en brødrister, på en pande eller i en airfryer.
  • Flæk avocadoen, fjern skal og sten - og skær hver halvdel i skiver.
  • Kom smør på en pande, lad smørret bruse af - og slå æggene ud heri. Steg dem til spejlæg.
  • Fordel hytteosten på de ristede kartoffelskiver, top med avocadoskiver og læg et spejlæg øverst.
  • Drys med salt og peber - og pynt med basilikumblade.
Ristning
  • ca. 8 minutter på enten brødrister, pande eller i airfryer.

Steg evt. et par tomatskiver sammen med spejlæggene, server fx bacon eller spegeskinke til - og udskift søde kartofler med et stykke ristet brød.

Energiindhold for hele retten:

3142 kJ / 751 kcal

Næringsindhold pr. 100g

492 kJ / 118 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 16,8 % 4,9 g
Kulhydrat: 30,1 % 8,7 g
Fedt: 53,1 % 7,1 g

Ingredienser

1 Sød kartoffel
1 Avocado
10 g Smør
2 Æg
100 g Hytteost
Salt
Friskkværnet peber eller chiliflager
Frisk basilikum