Smørstegt brød med grønkålschips og rogn

Smørstegt brød med grønkålschips og rogn

30 min
Indbydende smørstegte brødcroutoner med sprøde grønkålschips og rogn. Croutonerne er så lækre, at de er svære at holde fingrene fra - og de kan forberedes i god tid og samles lige inden gæsterne kommer. Server de sprøde croutoner med grønkålschips som en lille snack til velkomstdrinken - eller portionsanret som en lille forret ved et festligt bord.
https://www.arla.dk/opskrifter/smorstegt-brod-med-gronkalschips-og-rogn/

Sådan gør du

Grønkålschips
  • Riv de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og tør dem godt.
  • Riv bladene i mundrette stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Spray grønkålsbladene med et tyndt lag fedtstof.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20 min. ved 125° - varmluft. Tag grønkålen ud og drys med salt.
Smørstegt brød
  • Skær skorpen af og del hver brødskive i 3 aflange skiver.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Kom halvdelen af brødskiverne i panden og rist dem ved jævn varme ca. 2 min. på hver side - til de er gyldne.
  • Gentag med resten af brødskiverne.
Ved serveringen
  • Fordel cremefraiche på brødskiverne, fx som små toppe.
  • Anret 3 grønkålschips på hver brødskive og læg rognen herpå.
  • Pynt med karse og server straks.

Du kan vende grønkålsbladene med 1 tsk olivenolie i stedet for Lurpak sprayen. Smag evt. cremefraichen til med revet skal af citron eller lime.

Energiindhold for hele retten:

3729 kJ / 891 kcal

Næringsindhold pr. 100g

992 kJ / 237 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 9,2 % 5,4 g
Kulhydrat: 25,3 % 14,8 g
Fedt: 65,5 % 17,6 g

Ingredienser

Grønkålschips
100 g Friske grønkålsblade
Smørspray
¼ tsk Flagesalt
Smørstegt brød
4 skiver Sandwichbrød (ca. 100 g)
25 g Smør
1 dl Creme fraiche 38%
50 g Lakse- eller stenbiderrogn
Pynt
Karse