Selvom man kan nyde smørrebrød hele året, så er dettte stykke ekstra lækkert i den danske sommer, hvor råvarerne er i sæson og det hele bare er mere sprødt, friskt og lækkert. Smørrebrød er et hit til både frokost og aftensmad. Hvorfor ikke invitere vennerne på smørrebrød næste gang?
Sådan gør du
Bland rasp, salt og peber. Fold skrubbefileterne dobbelt og vend dem først i æg og så i den krydrede rasp.
Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande. Steg fiskefileterne ved kraftig varme i ca. 1 min.
Tilsæt resten af smørret og vend fiskefileterne. Steg dem ca. 1 min. ved kraftig varme og derefter ved svag varme i ca. 2 min. Tag fiskefileterne op.
Skræl aspargesene i tynde strimler på langs med en tyndskræller.
Smør rugbrødskiverne med smør og læg salaten herpå.
Fordel først den grove piccalilly, og så fiskefileterne på de 4 stykker brød, pynt med aspargesstrimler og blomster - og server.
Energiindhold for hele retten:
6990 kJ / 1671 kcal
Næringsindhold pr. 100g
807 kJ / 193 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
3,4 g
Protein:
20,3 %
9,6 g
Kulhydrat:
45,8 %
21,8 g
Fedt:
33,9 %
7,4 g
Her er den klassiske udgave af stjerneskud - som jo også er et stykke smørrebrød med fisk.