Selleripostej

Selleripostej

60+ min
Selleripostej er velsmagene og nem aftensmad til en af de grønne, kødfrie dage. Når først selleripostejen er i ovnen passer den sig selv, og du har tid til at lave den farverige tomatsalat....og slappe lidt af.....måske! Selleripostej er en af de retter, mange taler om, men ikke så tit får lavet - synd, for det er en virkelig velsmagende ret, som både fungerer varm og kold.
https://www.arla.dk/opskrifter/selleripostej/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 55 min. ved 200° - traditionel ovn.

Selleripostej
  • Bland hytteost med hvedemel og de øvrige ingredienser.
  • Kom blandingen i en smurt ovnfast form (ca. 1½ liter).
  • Bag selleripostejen midt i ovnen.
Tomatsalat
  • Anret tomaterne i et fad og drys med abrikoser, løg, persille og salt.
  • Dryp olie og eddike over tomatsalaten og server den til den varme selleripostej sammen med ristet rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

7801 kJ / 1864 kcal

Næringsindhold pr. 100g

415 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 22,1 % 5,4 g
Kulhydrat: 51,2 % 12,5 g
Fedt: 26,7 % 3 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Selleripostej
400 g Hytteost
2 spsk Hvedemel
200 g Fintrevet knoldselleri
2 Hakkede løg (ca. 150 g)
4 spsk Hakket frisk kruspersille
4 Æg
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tomatsalat
400 g Cherrytomater i halve
100 g Soltørrede abrikoser i tynde strimler
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
3 spsk Hakket kruspersille
½ tsk Groft salt
1½ spsk Rapsolie
1 tsk Hvid balsamicoeddike
Tilbehør
250 g Ristet rugbrød