Sandwich med stegt andebryst

Sandwich med stegt andebryst

30 min
En lækker og rustik sandwich med andebryst og selleridressing. Sandwich med stegt andebryst er et godt valg på en aften, hvor det gerne må være både nemt og lækkert.
https://www.arla.dk/opskrifter/sandwich-med-stegt-andebryst/

Sådan gør du

Andebryst
  • Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på andebrystet.
  • Læg det med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til jævn varme og steg i yderligere ca. 10 min.
  • Vend andebrystet og steg kødsiden i ca. 10 min.
  • Skær kødet i skiver ved serveringen.
Selleridressing
  • Rør yoghurt, mangochutney og salt sammen i en stor skål.
  • Vend revet selleri og æbletern i dressingen og smag til.
Sandwich
  • Fordel først salatblade og derefter ⅔ af selleridressingen på de 4 skiver ristet brød.
  • Anret andebryst og avocado på brødene og drys med salt.
  • Server sammen med resten af dressingen og citronbåde.
Energiindhold for hele retten:

9033 kJ / 2159 kcal

Næringsindhold pr. 100g

477 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 21,2 % 6 g
Kulhydrat: 50,1 % 14,1 g
Fedt: 28,7 % 3,7 g

Ingredienser

Andebryst
1 Andebryst med skind (ca. 300 g)
Selleridressing
3 dl Græsk yoghurt
4 spsk Stærk mangochutney
¾ tsk Groft salt
350 g Groftrevet knoldselleri
2 Røde æbler i små tern, fx discovery (ca. 250 g)
Sandwich
bladene af 1 Hjertesalat (ca. 75 g)
4 skiver Ristet groft landbrød (ca. 300 g)
1 Avocado i tynde skiver (ca. 125 g)
¾ tsk Groft salt
1 Citron (usprøjtet) i både