Rå grød med skyr, rugflager og frugt

Rå grød med skyr, rugflager og frugt

15 min
Kold og ukogt grød lyder måske specielt, men faktisk overrasker den ved at være et hit for både grødelskere og dem, der ikke er til klassisk varm grød.
https://www.arla.dk/opskrifter/ra-grod-med-skyr-rugflager-og-frugt/

Sådan gør du

  • Bland skyr, kærnemælk, honning, vaniljepulver, æbletern og halvdelen af flagerne sammen. Blend med en stavblender blandingen til en jævn grød. Tilsæt resten af flagerne sammen med blåbær (gem nogle til pynt), hasselnødder og banan. Smag til.
  • Anret grøden i en skål med skyr, hybenmarmelade og blåbær fordelt på toppen.
Energiindhold for hele retten:

4001 kJ / 956 kcal

Næringsindhold pr. 100g

469 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,6 g
Protein: 17 % 4,7 g
Kulhydrat: 68 % 18,8 g
Fedt: 15 % 1,9 g

Ingredienser

1 dl Skyr naturel
2 dl Kærnemælk
1 spsk Flydende honning
½ tsk Vaniljepulver
1 Æble i tern (ca. 125 g)
100 g Grovvalsede rugflager, havre- eller bygflager (ca. 2½ dl)
75 g Blåbær
25 g Ristede og grofthakkede hasselnøddekerner
1 Banan i mindre stykker
½ dl Skyr naturel
2 spsk Hybenmarmelade