Grove pitabrød

Grove pitabrød

60+ min
Fryseegnet
Uhm! Hjemmebagte pitabrød af den grove slags: Det er både nemt og sjovt at bage dem selv.
https://www.arla.dk/opskrifter/rug-pitabrod/

Sådan gør du

  • Bland den kolde mælk og det kogende vand i en skål og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen.
  • Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Rul bollerne flade (ca. 15 cm i diameter).
  • Læg pitabrødene på plader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket i ca. 10 min.
  • Bag rug-pitabrødene midt i ovnen ca. 7 min. ved 250° - traditionel ovn. De hæver godt op og bliver hule under bagning ved høj temperatur.

Pitabrødene kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

5773 kJ / 1380 kcal

Næringsindhold pr. 100g

793 kJ / 190 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 5,1 g
Protein: 12,3 % 5,7 g
Kulhydrat: 82,6 % 38,5 g
Fedt: 5,1 % 1,1 g

Ingredienser

1½ dl Mælk
1½ dl Kogende vand
25 g Gær
½ tsk Groft salt
150 g Groft rugmel eller grahamsmel (ca. 3 dl)
250 g Hvedemel (ca. 4½ dl)