Rouladebrød er en mellemting mellem kage og franskbrød. Server de festlige og flotte skiver med koldt smør.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. ½ time ved 200°.
Dej
Lun mælken i en gryde, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Fyld
Bland kakao og farin.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 2 portioner og rul dem ud til firkantede plader (ca. 26 x 40 cm). Drys kakaofyldet på dejpladerne. Rul forsigtigt, fra den korte side, dejpladerne til 2 roulader. Læg rouladerne, med sammenføjningerne nedad, i 2 smurte franskbrødsforme (a ca. 2 liter). Lad brødene efterhæve tildækket i ca. ½ time. Pensl brødene med æg og rids dem forsigtigt på langs, så de første lag kakao kan ses. Bag brødene nederst i ovnen. Fjern formene og stil brødene tilbage i den slukkede ovn. Lad dem stå ved eftervarmen i ca. 5 min.
Ved serveringen
Skær rouladebrødene i skiver og server dem lune eller afkølede, evt. sammen med koldt smør.