Rødvinsbraiserede kalvehaler og mos med rødder

Rødvinsbraiserede kalvehaler og mos med rødder

60+ min
Kalvehaler er ikke hverdagskost og lyder måske lidt gammeldags - men prøv dem du bliver overrasket.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodvinsbraiserede-kalvehaler-og-mos-med-rodder/

Sådan gør du

Rødvinsbrasierede kalvehaler
  • Rens kalvehalerne for hinder og sener, og drys dem med salt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en stegegryde. Brun halvdelen af kalvehalerne på alle sider i ca. 5 min. Gentag med resten af fedstoffet og kalvehalerne. Tilsæt løg, hvidløg, tomater, rosmarinkviste, friskkværnet peber og rødvin. Steg det ved svag varme og under låg i ca. 1½ time og skum overfladen. Lad det simre videre i ca. 1 time, eller til kødet er mørt. Tag kalvehalerne op af gryden, og kog saucen ind ved kraftig varme og uden låg 8-10 min. eller til ca. halv mængde. Kom halerne tilbage i gryden, og varm det igennem.
Mos med rødder
  • Bring vand, kartofler og pastinakker i kog i en stor gryde. Kog grøntsagerne ved svag varme og under låg i ca. 20 min. eller til grøntsagerne er møre. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos kartofler og pastinak groft med fx en kartoffelstøder. Tilsæt mælk, persille, salt og peber. Smag til.
Ved serveringen
  • Anret kalvehalerne med sauce på mosen. Drys med persille.
Tip
  • I stedet for pastinak kan du bruge persillerødder, gulerødder eller knoldselleri.
Energiindhold for hele retten:

15938 kJ / 3809 kcal

Næringsindhold pr. 100g

350 kJ / 84 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 35,2 % 7,2 g
Kulhydrat: 19,5 % 4 g
Fedt: 45,3 % 4,3 g
Mere inspiration

En anden klassisk og meget lækker gryderet....

Coq au vin
60+ min
Coq au vin
(119)

Ingredienser

Rødvinsbraiserede kalvehaler
1½ kg Kalvehaler i mindre stykker
½ spsk Groft salt
25 g Smør
3 Løg i både
2 Små knuste fed hvidløg
1 dåse Hakkede tomater
3 Rosmarinkviste
Friskkværnet peber
½ liter Rødvin, fx merlot
Mos med rødder
1 liter Vand
500 g Kartofler i mindre stykker
500 g Pastinakker i mindre stykker
1 dl Mælk
½ dl Grofthakket kruspersille
½ spsk Groft salt
Friskkværnet peber