Smagfuld rødgrød med iskold vaniljesauce og mandler - en rigtig dessertklassiker med et moderne twist.
Sådan gør du
Kom vand, sukker og frugt i en gryde og bring det i kog. Kog frugten ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld frugtblandingen til afdrypning i en sigte over en skål.
Hæld saften tilbage i gryden, bring i kog og smag til. Rør vand og kartoffelmel sammen til en jævning. Tag gryden af varmen og rør jævningen i frugtsaften i en tynd stråle - nu må rødgrøden ikke koge. Vend mandler i og fordel rødgrøden i 4 skåle. Stil skålene tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
Fordel 1 spsk iskold vaniljesauce over hver skål - server resten af vaniljesaucen i en skål ved siden af. Pynt med grofthakkede mandler og bær og server.
I sæson kan rødgrøden laves på blandede friske bær.