Rødbedetærter

Rødbedetærter

60+ min
Smukke, romantiske og dejlige rødbedetærter - med sprød bund og velsmagende fyld af rødbeder, salatost og frisk timian. Server rødbedetærte for din udkårne på "de elskendes helligdag" - også kendt som Valentinsdag - så er der ikke et øje tørt. Hvis du vil gå all in, så kan du også skære rødbeder i hjertefacon og lynsylte til salaten, der hører med. Rødbedetærte er oplagt at forkæle den du holder af med på en speciel dag - men den skal nok også glide ned på en helt almindelig mandag...
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedetarter/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 12 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet.
  • Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  • Tag ca. 50 g dej fra til pynt og fordel resten i to smurte forme med løs bund (ca. 15 cm i diameter).
  • Tryk dejen godt op ad kanterne. Prik tærtebundene og forbag dem midt i ovnen.
Fyld
  • Kom den drænede salatost i en skål og mos den let med en gaffel.
  • Kom æg, citronsaft, timian, salt og peber heri og pisk blandingen let sammen.
  • Vend de fintrevne rødbeder i æggeblandingen. Hæld blandingen på tærtebundene.
  • Udrul resten af dejen på et meldrysset bord. Udstik hjerter eller skær dem ud med en kniv.
  • Fordel hjerterne på tærterne. Bag tærterne færdige midt i ovnen.
Lynsyltede rødbeder
  • Kom vand, citronsaft, sukker og peberkorn i en gryde og bring det i kog.
  • Tilsæt rødbederne og kog dem i ca. 15 min. ved svag varme og uden låg.
  • Hæld syltet til afdrypning i en sigte og gem det til servering.
Rødbedetærter - servering
  • Server de lune tærter med en grøn blandet salat med de lynsyltede rødbeder.

Hvis du ikke har tid til at pusle om tærterne, kan du blot smuldre den overskydende dej ovenpå rødbedeblandingen. Omvendt - hvis du vil gå all in med røde hjerter, så kan du skære rødbedeskiverne i hjerteform inden du sylter dem.

Energiindhold for hele retten:

9060 kJ / 2165 kcal

Næringsindhold pr. 100g

740 kJ / 177 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 10,1 % 4,4 g
Kulhydrat: 40,8 % 17,7 g
Fedt: 49,1 % 9,8 g

Ingredienser

Tærtedej
100 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
½ tsk Groft salt
1½ spsk Koldt vand
Fyld
100 g Salatost
3 Æg
1 spsk Friskpresset citronsaft
1 spsk Frisk timian
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
200 g Fintrevne rødbeder
Lynsyltede rødbeder
1 dl Vand
1 dl Friskpresset citronsaft
4 spsk Sukker
10 Peberkorn
100 g Rødbeder i tynde skiver
Hertil
100 g Blandet salat