Rødbedefad med bagt torsk

Rødbedefad med bagt torsk

1 time
Et fint fad, som næsten passer sig selv i ovnen - med rodfrugter og fisk. Serveret med en dejlig frisk æbledressing, som binder det hele sammen.
https://www.arla.dk/opskrifter/rodbedefad-med-bagt-torsk/

Sådan gør du

Bagetid for rødbeder og kartofler:

Ca. 35 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for rødbeder og kartofler med torsk:

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Rødbedefad
  • Fordel kartoflerne i et ovnfast fad (ca. 22 x 30 cm). Drys med halvdelen af saltet og fordel rødbederne på kartoflerne. Dryp med citronsaft og drys med resten af saltet. Bag rødbedefadet midt i ovnen.
  • Tag, efter ca. 35 min., fadet ud og fordel torskestykkerne. Drys med citronskal, salt og peber og bag rødbedefadet færdigt midt i ovnen, de sidste 10 min.
Æbledressing
  • Vend imens alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og server æbledressingen til rødbedefadet.
Energiindhold for hele retten:

8833 kJ / 2111 kcal

Næringsindhold pr. 100g

355 kJ / 85 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 24,9 % 5,2 g
Kulhydrat: 53 % 11,1 g
Fedt: 22,1 % 2,1 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

600 g Skrubbede kartofler i meget tynde skiver
1¼ tsk Groft salt
600 g Skrællede rødbeder i meget tynde skiver
3 spsk Friskpresset citronsaft
500 g Renset torskefilet - delt i 8 stykker
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Æbledressing
4 dl Fraiche
2 Røde æbler i små tern (ca. 200 g)
100 g Tørrede figner i små tern
1 dl Hakket bredbladet persille
1 spsk Friskpresset citronsaft
½ tsk Groft salt
Pynt
Blade af bredbladet persille