Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

Rimmet torsk med syltet hokkaido og hytteostcreme

60+ min
Frisk og syrlig kold fiskeforret med knas og blød creme
https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-torsk-med-syltet-hokkaido-og-hytteostcreme/

Sådan gør du

Bagetid for hokkaido:

Ca. 15 min. ved 165° - traditionel ovn.

  • Læg torsken på et stykke film. Fordel salt, sukker og limeskal jævnt over hele torsken. Pak den ind og lad den stå i mindst 2 timer. Del fisken på langs og skær stykkerne i tynde skiver. De skal udgøre bunden af anretningen.
Syltet hokkaido
  • Bring eddike og honning i kog i en lille tykbundet gryde. Lad det koge ved svag varme i ca. 4 min. Vend hokkaidokugler i og drys med salt og peber. Hæld dem i en lille bradepande og bag dem midt i ovnen.
Brændt porre
  • Skær porren i ca. 2 cm stykker. Stil porrestykkerne på skærefladen i panden og brænd dem i ca. 5 min - kun på en side. Skil herefter porrene i ringe.
Hytteostcreme
  • Blend hytteosten i ca. 5 min. - til den er jævn. Vend appelsinskal i, og kom cremen i en sprøjtepose.
Anretning
  • Anret de tyndtskårne skiver af fisk på 4 tallerkener og fordel herpå hokkaido og porreringe. Sprøjt hytteostcremen som toppe mellem hokkaido og porreringe og server.
Tips
  • Alt kan forberedes dagen før. I stedet for hokkaido i kugler kan du lave små tern (ca. 1 x 1 cm) Kuglerne kan du lave med et parisiennejern (melonkugleudstikker).
Energiindhold for hele retten:

3181 kJ / 760 kcal

Næringsindhold pr. 100g

425 kJ / 102 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 43,4 % 10,9 g
Kulhydrat: 29,3 % 7,3 g
Fedt: 27,3 % 3,1 g
Relateret video
Sådan fileterer du torsk

Der er ingen ben i at filetere fisk – lær hvordan du nemt fileterer torsk med Karolines Køkkenskole.

Ingredienser

Rimmet torsk
350 g Torskefilet (frosset min. 24 timer)
½ spsk Groft salt
½ spsk Sukker
½ tsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
Syltet hokkaido
½ dl Æbleeddike
2 spsk Honning
½ tsk Groft salt
100 g Hokkaido græskar i små kugler (ca. 1 cm i diameter)
Groftkværnet peber
Brændt porre
50 g Porrer - kun det hvide (ca. 50 g)
Hytteostcreme
1½ dl Hytteost
½ tsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
Pynt
Skovsyre