Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

Rimmet laks med fennikel- og dildfrø

60+ min
Rimning er den svenske betegnelse for saltning. Fisken bliver meget lækker - på en gang rå og alligevel mør, saftig og fast i kødet.
https://www.arla.dk/opskrifter/rimmet-laks-med-fennikel--og-dildfro/

Sådan gør du

  • Lad laksefileten tø halvt op i køleskabet.
  • Skær laksen i 1 cm skiver og kom dem i et fad.
  • Knus fennikelfrø, dildfrø og peberkorn til et groft pulver, fx i en morter eller en hurtighakker.
  • Bland med sukker og salt.
  • Vend lakseskiverne i krydderblandingen og stil fisken tildækket i køleskabet i mindst 1 døgn.
Brøndkarsedressing
  • Rør kvark, mælk, farin og salt sammen.
  • Vend brøndkarse i og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Anret den rimmede laks i et fad på en bund af ærteskud. Server sammen med brøndkarsedressing, kaviar og ristet flute.
Energiindhold for hele retten:

9918 kJ / 2370 kcal

Næringsindhold pr. 100g

774 kJ / 185 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 30,5 % 13,9 g
Kulhydrat: 23,1 % 10,5 g
Fedt: 46,4 % 9,7 g

Ingredienser

600 g Skind- og benfri laksefilet - sushi kvalitet, frosset mindst 24 timer
1½ tsk Fennikelfrø
¼ tsk Dildfrø
4 Sorte peberkorn
2 spsk Rørsukker
1 spsk Groft salt
Brøndkarsedressing
2½ dl Kvark
2 spsk Mælk
1 tsk Brun farin
½ tsk Groft salt
1 dl Grofthakket brøndkarse
3 dl Rensede ærteskud
100 g Kaviar
Tilbehør
150 g Ristet italiensk flute