Rabarbertrifli

Rabarbertrifli

2 timer 35 min
Arbejdstid: 35 min
Rabarbertrifli - forårets forrygende dessert! Rabarbertrifli er en nem dessert, som smager himmelsk. Ordet trifli kommer fra det engelske ord trifle (bagatel) og henviser til enkeltheden i den skønne rabarberdessert. Dessert med rabarber er et must, når de smukke røde stængler melder deres ankomst i det tidlige forår - og denne rabarberdessert i glas er både nem og hurtig at lave - og så smager den bare så dejligt. Hjemmelavet rabarbertrifli er et hit til både eftermiddagskaffen og som dessert.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbertrifli/

Sådan gør du

Rabarberkompot
  • Kom rabarber i en gryde med vand og sukker.
  • Bring det langsomt i kog ved svag varme og under låg i 5-10 min. - rabarberne skal være møre, men ikke helt udkogte. Lad rabarberkompotten køle helt af.
Vaniljecreme
  • Rør æggeblommer, sukker, vanilje og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i.
  • Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i 2-3 min.
  • Hæld cremen i en skål og dæk den med film helt nede ved cremen, så den ikke danner skind. Lad cremen køle af og rør den herefter godt igennem.
  • Pisk fløden til et let skum og vend den i den kolde creme.
Crumble
  • Lad smørret bruse op på en pande ved jævn varme.
  • Tilsæt havregryn, mandler og sukker og rist blandingen igennem under omrøring - til alt er sprødt og let gyldent. Lad blandingen afkøle på et stykke bagepapir.
Sådan samler du rabartriflien
  • Læg rabarberkompot, crumble og vaniljecreme lagvis i glas (a ca. 2½ dl).
  • Pynt med skovsyre og server.

Erstat cremen med flødeskum for en endnu nemmere dessert. Crumble kan også erstattes med 150 g knuste makroner.

Er det ikke sæson for rabarber, så kan du lave trifli med kompot/mos af anden frugt. Æbler er oplagt, men blandede bær - evt. fra frost - kan også bruges.

Energiindhold for hele retten:

11425 kJ / 2731 kcal

Næringsindhold pr. 100g

809 kJ / 193 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 6,1 % 2,9 g
Kulhydrat: 37,2 % 17,7 g
Fedt: 56,7 % 12,4 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkompot
500 g Rabarber i mindre stykker
1 spsk Vand
1 dl Sukker (ca. 85 g)
Vaniljecreme
2 Æggeblommer (ca. 2 spsk)
3 spsk Sukker
½ Vaniljestang - kornene heraf
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
¼ liter Mælk
¼ liter Piskefløde
Crumble
50 g Smør
100 g Havregryn
50 g Hakkede mandler
3 spsk Sukker
Pynt
Skovsyre