Erstat cremen med flødeskum for en endnu nemmere dessert. Crumble kan også erstattes med 150 g knuste makroner.
Er det ikke sæson for rabarber, så kan du lave trifli med kompot/mos af anden frugt. Æbler er oplagt, men blandede bær - evt. fra frost - kan også bruges.
11425 kJ / 2731 kcal
809 kJ / 193 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 6,1 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 37,2 % | 17,7 g |
Fedt: | 56,7 % | 12,4 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
500 g
Rabarber i mindre stykker
|
|
---|---|
1 spsk
Vand
|
|
1 dl
Sukker (ca. 85 g)
|
2
Æggeblommer (ca. 2 spsk)
|
|
---|---|
3 spsk
Sukker
|
|
½
Vaniljestang - kornene heraf
|
|
1 spsk
Majsstivelse, fx maizena
|
|
¼ liter
Mælk
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
50 g
Smør
|
|
---|---|
100 g
Havregryn
|
|
50 g
Hakkede mandler
|
|
3 spsk
Sukker
|
Skovsyre
|
---|