Rabarbertærte med marengs

Rabarbertærte med marengs

60+ min
Smag på foråret med denne lækre rabarbertærte med marengs. Den ser virkelig flot ud med den røde rabarberkompot og den hvide marengs - og rabarbernes syrlige smag harmonerer godt med den søde marengs. Rabarbertærte med marengs smager fantastisk som den er - men den bliver ikke dårligere af at få selskab af en cremet flødeskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbertarte-med-marengs/

Sådan gør du

Forbagning:

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning:

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Tærtedej
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og æg og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en firkantet tærteform med løs bund (ca. 20 x 30 cm). Tryk dejen godt op ad kanten.
  • Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.
Rabarberkompot
  • Skær rabarberne i mindre stykker ca. 1-2 cm. Kom rabarberne og sukker i en gryde og bring det langsomt i kog.
  • Lad det koge ved svag varme i ca. 5 min. - til sukkeret er opløst.
  • Tag gryden af varmen og lad rabarberkompotten køle lidt af.
Marengs
  • Pisk æggehviderne til en stiv marengs - det tager ca. 4 min, tilsæt sukker og pisk yderligere i ca. 2 min.
  • Fordel først rabarberkompotten på tærtebunden og dernæst marengsen ovenpå. Bag rabarbertærten færdig midt i ovnen.

Tærten kan også bages i en stor rund tærteform (ca. 28 cm i diameter)

Energiindhold for hele retten:

10866 kJ / 2597 kcal

Næringsindhold pr. 100g

961 kJ / 230 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 4,7 % 2,7 g
Kulhydrat: 50,5 % 28,6 g
Fedt: 44,8 % 11,6 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Tærtedej
150 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 spsk Sukker
1 Sammenpisket æg
Rabarberkompot
500 g Rensede rabarber
1 dl Sukker (ca. 85 g)
Marengs
2 Æggehvider
1 dl Sukker (ca. 85 g)