Quinoa-tabbouleh med bagt laks

Quinoa-tabbouleh med bagt laks

30 min
Tabbouleh, den skønne arabiske salat, bliver normalt lavet af couscous. Her har vi valgt at lave en variation med quinoa. Den knaser dejligt og har en flot rød farve. Hertil bagt laks - saftig og lækker.
https://www.arla.dk/opskrifter/quinoa-tabouleh-med-bagt-laks/

Sådan gør du

Bagetid:

Sæt laksen i en kold ovn. Indstil på 250° - traditionel ovn og bag i ca. 15 min.

Tabbouleh
  • Skyl quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt.
  • Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg.
  • Hæld quinoaen i en sigte og brus over med koldt vand.
Grøn dressing
  • Blend 1 dl af fraichen med persille og mynte til den er ensartet grøn.
  • Kom blandingen i en skål og vend den sammen med resten af fraichen, citronskal og salt.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
  • Læg laksestykkerne på en plade med bagepapir og drys med salt og peber. Bag laksen midt i ovnen.
Tabbouleh, fortsat
  • Bland den lune eller kolde quinoa med agurk, tomat og resten af ingredienserne. Smag til. Server tabboulehen sammen med den bagte laks og grøn dressing.
Energiindhold for hele retten:

9983 kJ / 2386 kcal

Næringsindhold pr. 100g

438 kJ / 105 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 26,5 % 6,8 g
Kulhydrat: 37,1 % 9,6 g
Fedt: 36,4 % 4,3 g

Ingredienser

Tabbouleh
260 g Rød quinoa (ca. 3 dl)
6 dl Vand
1 tsk Groft salt
Grøn dressing
2 dl Fraiche
1 dl Blade af bredbladet persille
3 spsk Mynteblade
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
½ tsk Groft salt
4 Skind- og benfri laksefileter
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Tabbouleh, fortsat
1 Agurk i små tern (ca. 300 g)
250 g Cherrytomater i små tern
75 g Soltørrede abrikoser i strimler
1½ spsk Friskpresset citronsaft
3 spsk Hakkede mynteblade
1 dl Hakket bredbladet persille
1 tsk Groft salt