Pighvar med hollandaisesauce
1 time
•
Pighvar er en af vores allerfineste spisefisk. Sammen med den cremede sauce og de lun grøntsager bliver den en himmerrigsmundfuld.
Ingredienser
|
1
Hel pighvar (ca. 2½ kg)
|
|
|---|---|
|
2 tsk
Groft salt
|
|
|
25 g
Smør - smeltet
|
|
|
2 tsk
Groft salt
|
Nem hollandaisesauce
|
½ liter
Mælkesauce
|
|
|---|---|
|
3
Æggeblommer (ca. ½ dl)
|
|
|
25 g
Smør
|
|
|
½ dl
Friskpresset citronsaft
|
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Lun pastinaksalat
|
25 g
Smør
|
|
|---|---|
|
8
Pastinakker i korte stave (ca. 600 g)
|
|
|
2
Rødløg i halve, tynde ringe (ca. 100 g)
|
|
|
1 spsk
Fintrevet citronskal (usprøjtet)
|
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
|
|
1 liter
Fintstrimlet hjertesalat
|
Tilbehør
|
1½ kg
Pillede, kogte aspargeskartofler
|
|---|
Sådan gør du
Nem hollandaisesauce
Pastinaksalat
Tip
Bagetid
Næringsindhold, pr 100 g
Energiindhold:
368 kJ / 88 kcal
Energifordeling
| Energi pr 100 g | |
|---|---|
| Fiber: | 1,2 g |
| Protein: | 8,8 g |
| Fedt: | 2,6 g |
| Kulhydrat: | 7,2 g |
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler
Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.