Pasta med kødsauce
&format=webp)
Her får du den helt enkle og nemme opskrift på pasta med kødsauce. Det er ikke uden grund at pasta med kødsauce er på favoritlisten i de danske børnefamilier - det smager godt og med denne opskrift tager det kun en halv time. I denne opskrift får du en del grøntsager i saucen, vælg hvad du synes kunne være lækkert eller hvad du har i grøntsagsskuffen. Du behøver ikke have flere forskellige slags - har du kun gulerødder, så er det dem du bruger. Friske tomater i saucen ville også være lækkert at koge med, og så smager det rigtig godt med lidt revet moden ost ovenpå pasta med kødsauce.
Se den {klassiske} versionIngredienser
Kødsauce
25 g
Smør
|
|
---|---|
2
Hakkede løg (ca. 150 g)
|
|
1
Hakket fed hvidløg
|
|
400 g
Hakket oksekød (ca. 6% fedt)
|
|
300 g
Blandede grøntsager revet eller i små tern, fx gulerod, fennikel, knoldselleri, blegselleri eller svampe
|
|
3 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 dåse
Hakkede tomater
|
|
1½ dl
Vand
|
|
1 tsk
Tørret timian
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Tilbehør
400 g
Tørret pasta, fx spaghetti - koges
|
---|
Sådan gør du
Pasta
Kødsauce
Server gerne revet ost til pasta med kødsauce. Hvis du synes saucen er for tør, kan du vende lidt ekstra vand i. Tag fx lidt af det varme pastavand.
Læg den kødsauce, der evt. er tilovers i et ovnfast fad lagvis med tynde skiver rå kartofler og Mornaysauce. Bag retten i ovnen til kartoflerne er møre og server fx en grøn salat til.
Kødsaucen kan fryses.
Spørgsmål og svar om pasta med kødsauce
Kan retten fryses, og hvordan opvarmes den bedst?
Du kan sagtens fryse retten, og det bedste er at fryse kødsaucen og pastaen hver for sig. Lad kødsaucen køle helt af, før du lægger den i fryseposer eller beholdere. Den kan holde sig i fryseren i op til tre måneder. Når du vil bruge saucen, skal du tø den langsomt op i køleskabet natten over eller brug mikrobølgeovnens optøningsprogram. Varm saucen op i en gryde ved middel varme, og rør undervejs. Tilsæt lidt vand, hvis saucen er blevet for tyk. Kog pastaen frisk ved servering, da den bliver blød og klistret, hvis du fryser den sammen med saucen. På den måde får du mest smag og en bedre konsistens i retten. Hvis pastaen er frosset separat, kan du overhælde den med kogende vand i et dørslag i et par minutter eller varme den kort i mikroovnen. Frys gerne i portioner, så du kun optør det, du skal bruge.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10080 kJ / 2409 kcal
Næringsindhold pr. 100g
535 kJ / 128 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 26,7 % | 8,4 g |
Fedt: | 17,7 % | 2,6 g |
Kulhydrat: | 55,6 % | 17,5 g |
Hvordan koger man pasta helt perfekt – også når det skal være al dente? Det viser Karolines Køkkenskole dig i denne video.
