Pasta med bagte tomater

Pasta med bagte tomater

40 min
Her får du opskriften på en skøn og fyldig pastaret, der både er nem at lave og fuld af smag. Pastaretten laves på bagte tomater og røde peberfrugter - og hytteost, der blendes sammen til en cremet sauce. Grøntsagerne karamelliserer, når de bages først, hvilket giver retten dybde og en virkelig dejlig smag. Saucen er lavet på tomater, peberfrugt, løg og hvidløg, men du kan sagtens bruge flere eller andre grøntsager som fx gulerod, græskar eller broccoli. Retten toppes med pinjekerner og frisk basilikum.
https://www.arla.dk/opskrifter/pasta-med-bagte-tomater/

Sådan gør du

Bagetid:

20-25 min. ved 200° varmluft.

  • Skær tomater, peberfrugt, løg og hvidløg i grove stykker og kom dem på en plade med bagepapir.
  • Vend blandingen med olie, salt, peber og timian og bag dem.
  • Blend halvdelen af tomatblandingen med hytteost til en ensartet konsistens.
  • Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog spaghetti i ca. 12 min. Tag 1 dl kogevand fra.
  • Kom hytteost-cremen op i en sauterpande, tilsæt pastavand, den kogte spaghetti og de resterende bagte grøntsager.
  • Varm pastaretten igennem i et par minutter og top med pinjekerner og basilikum.

Du kan nemt bruge flere eller andre grøntsager i denne pastaret fx gulerødder, broccoli eller hokkaido.

Energiindhold for hele retten:

5293 kJ / 1265 kcal

Næringsindhold pr. 100g

396 kJ / 95 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 16,4 % 3,8 g
Kulhydrat: 57,8 % 13,5 g
Fedt: 25,8 % 2,8 g

Ingredienser

300 g Cherrytomater
2 Røde peberfrugter
1 Løg
2 Fed hvidløg
1 spsk Olivenolie
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 tsk Tørret timian
125 g Hytteost
3 liter Vand
4 tsk Groft salt
200 g Tørret spaghetti
1 håndfuld Pinjekerner, ristede
Frisk basilikum