Overnight oats med gulerod

Overnight oats med gulerod

Nem morgenmad, der er hurtigt at forberede. Overnight oats med gulerod minder smagsmæssigt lidt om gulerodskage - og er en lækker morgenmad, som du kan forberede aftenen før eller sågar flere dage før, bare den står på køl. Spis den hjemme eller tag den med på farten! Overnight oats er nemme at variere - se mere under tips.
https://www.arla.dk/opskrifter/overnight-oats-med-gulerod/

Sådan gør du

  • Rør havregryn, krydderier, 1 dl skyr og mælk sammen.
  • Kom blandingen lagvis i et glas med resten af skyren og revet gulerod.
  • Sæt låg på og stil glasset på køl i mindst 4 timer - og gerne natten over.
  • Top med marmelade, nødder og frø ved servering.

1. Du kan bruge alle slags syrnede mejeriprodukter, mælk og plantedrikke. Kig dog på konsistensen og juster efter om du erstatter med et produkt med tyndere eller tykkere konsistens. 2. Du kan bruge andre slags gryn og flager. 3. Brug andre smagsgivere som fx sødemidler, kokos, lakrids- og kakaopulver. 4. Top med andre bær, frisk frugt, revet gulerod, kompot, mos, marmelade, nøddesmør, alle slags nødder og frø, mysli, ristet rugbrød osv. (topping kan også lægges i bunden). Sprød topping kommes først på ved servering.

Energiindhold for hele retten:

1611 kJ / 385 kcal

Næringsindhold pr. 100g

413 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 29,1 % 7,1 g
Kulhydrat: 51 % 12,4 g
Fedt: 19,9 % 2,2 g

Ingredienser

1 dl Havregryn
¼ tsk Stødt kanel
¼ tsk Stødt kardemomme
¼ tsk Stødt ingefær
1½ dl Skyr naturel
1 dl Mælk
1 Lille fintrevet gulerod
Topping
1 spsk Marmelade, fx havtorn
1 spsk Grofthakkede mandler, nødder og frø