Nem fødselsdagskringle

Nem fødselsdagskringle

60+ min
En lækker variant af en klassisk fødselsdagskringle og så er den nem at lave.
https://www.arla.dk/opskrifter/nem-fodselsdagskringle/

Sådan gør du

Bagetid:

15-20 min. ved 200°.

Dej
  • Lun mælken og opløs gæren heri. Rør æg, sukker og salt i væsken. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen sammen til en blød og smidig dej. Lad den hæve tildækket i ca.½ time.
Creme
  • Pisk 2 dl vaniljesauce med maizena og æg og varm op ved lav varme og under piskning til en jævn creme. Lad cremen koge igennem ca. 1 minut og afkøl den.
  • Slå dejen ned og rul den ud til et langt "bånd", ca. 75 cm langt og 15 cm bredt. Fordel vaniljecreme og rosiner herpå. Rul dejen sammen som en tynd roulade på den lange led. Form rouladen til en kringle og læg den på en plade med bagepapir. Skær en dyb revne i kringlen hele vejen rundt, så fyldet kan flyde lidt ud. Lad kringlen hvile ca. 15 min. Pensl dejen med æg. Drys med perlesukker og mandelflager. Bag kringlen midt i ovnen.
  • Server kringlen lun med resten af den kolde vaniljesauce i en lille kande ved siden af.
Energiindhold for hele retten:

11936 kJ / 2853 kcal

Næringsindhold pr. 100g

917 kJ / 219 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 10,4 % 5,6 g
Kulhydrat: 68,2 % 36,7 g
Fedt: 21,4 % 5,3 g
Mere inspiration

Her er den klassiske kringle med remonce fyld - lækkerier!

Kringle
60+ min
Kringle
(51)

Ingredienser

Dej
1½ dl Mælk
25 g Gær
1 Æg
2 spsk Sukker
1 Nip fint salt
400 g Hvedemel ( ca. 6¾ dl)
Creme
5 dl Kold vaniljesauce
1 spsk Majsmel
½ Æg
1½ dl Rosiner
Pensling
½ Sammenpisket æg
Pynt
Mandelflager
Perlesukker