Mørbradgryde med perlespelt og mangosalat

Mørbradgryde med perlespelt og mangosalat

30 min
Mørbradgryde er en klassiker i mange hjem og i Arla Karolines Køkken®. Nyd en lækker mørbradgryde med champignon og servér med moderne tilbehør i form af perlespelt og mangosalat.
https://www.arla.dk/opskrifter/morbradgryde-med-perlespelt-og-mangosalat/

Sådan gør du

Mørbradgryde
  • Skær mørbraden i små bøffer og lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde.
  • Steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. Tag dem op, drys dem med salt og peber og hold dem varme.
  • Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Perlespelt
  • Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min.
  • Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 10 min.
Mangosalat
  • Læg imens romainesalaten i et stort fad. Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten.
  • Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den. Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten.
  • Kom fløde i mørbradgryden, varm den igennem og smag til. Pynt med persille og server med perlespelt og mangosalat.

Mørbradgryden kan også blot serveres med ris - i stedet for perlespelt og mangosalat. Du kan bruge madlavningsfløde 8% eller 18% i stedet for piskefløde i mørbradgryden.

Energiindhold for hele retten:

11380 kJ / 2720 kcal

Næringsindhold pr. 100g

383 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 23,7 % 5,3 g
Kulhydrat: 47,9 % 10,8 g
Fedt: 28,4 % 2,9 g
Mere inspiration

Klassisk simreret med masser af god smag.

Boeuf bourguignon
60+ min
Boeuf bourguignon
(42)
Relateret video
Sådan skærer man en mango.

Ingredienser

Mørbradgryde
1 Afpudset svinemørbrad (ca. 350 g)
10 g Smør
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
400 g Rensede champignoner - hele og halve
1 Stort rødløg i tynde både (ca. 100 g)
125 g Kalkunbacon i tern
1 dåse Flåede tomater (ca. 400 g)
1 tsk Groft salt
½ tsk Cayennepeber
Perlespelt
320 g Perlespelt (ca. 4 dl)
4 dl Vand
1 tsk Groft salt
Mangosalat
200 g Fintstrimlet romainesalat
1 Moden mangofrugt i tern (ca. 250 g)
200 g Cherrytomater i halve
2 Små finthakkede fed hvidløg
1 Limefrugt
1½ dl Piskefløde
Pynt
Grofthakket bredbladet persille