Majsscones

Majsscones

45 min
Dejlige majsscones. De er hurtige at lave og smager dejligt til morgenmaden eller på ostebordet.
https://www.arla.dk/opskrifter/majsscones/

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 16 min. ved 225° - tradtionel ovn.

  • Sæt en bageplade til opvarmning i ovnen. Bland mel, majsstivelse, bagepulver, natron og salt. Tilsæt smør og smuldr det i melet. Tilsæt derefter hytteost, kvark, gulerod og morgenfrue. Ælt dejen sammen og form til en kugle. Rul dejen ud (ca. 1½ cm tyk) på et meldrysset bord. Udstik 10 brød med et glas eller lignende (ca. 7 cm i diameter). Tag den varme plade ud og beklæd den med bagepapir. Fordel de små brød på pladen og bag dem midt i ovnen.

Dryp evt. brødene med olie, salt og krydderurter inden bagning. Server brødene lune med koldt smør. Du kan undlade de spiselige blomster og evt. bruge krydderurter på andre tidspunkter af året.

Energiindhold for hele retten:

8091 kJ / 1934 kcal

Næringsindhold pr. 100g

924 kJ / 221 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 11,5 % 6,2 g
Kulhydrat: 58,2 % 31,6 g
Fedt: 30,3 % 7,6 g

Ingredienser

200 g Speltmel (ca. 3¼ dl)
150 g Majsmel (ca. 3½ dl)
3 spsk Majsstivelse
1 tsk Bagepulver
½ tsk Natron
1 tsk Fint salt
40 g Smør
100 g Hytteost
200 g Græsk yoghurt, skyr eller kvark
2 Groftrevede gulerødder (ca. 150 g)
evt. 1 dl Spiselige blomster, fx blade af morgenfrue