Broccolisalat

Broccolisalat

45 min
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og rosiner er en skøn kombination. Denne opskrift på klassisk broccolisalat er dejlig i sig selv, og kan også bruges som lækkert tilbehør til forskellige retter. Hjemmelavet broccolisalat er helt oplagt på en buffet - ligesom den er god i madpakken, hvis der altså er noget tilovers.

Sådan gør du

Dressing
  • Rør fraiche med rødvinseddike og sukker.
  • Rist baconen sprød og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle eller lignende.
  • Bland broccolibuketter, solsikkekerner, rosiner, rødløg og halvdelen af baconen i en skål.
  • Hæld dressingen over og vend rundt. Pynt med resten af baconen.

Hvis du foretrækker broccolibuketterne knap så rå, da kan du overhælde dem med kogende vand og straks efter med iskoldt vand. Lad buketterne dryppe godt af på fx køkkenrulle. Så forbliver broccolien sprød og stadigvæk fint grøn.

Energiindhold for hele retten:

7420 kJ / 1773 kcal

Næringsindhold pr. 100g

469 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3 g
Protein: 24,2 % 6,7 g
Kulhydrat: 26,5 % 7,3 g
Fedt: 49,3 % 6,2 g
Mere inspiration

Prøv denne skønne salat med forskellige bønner.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Dressing
2½ dl Fraiche
2 tsk Rødvinseddike
1½ spsk Sukker
Salat
300 g Bacon i meget små tern
800 g Broccoli i meget små buketter og tern
1 Rødløg i meget små tern (ca. 100 g)
1½ dl Solsikkekerner
1½ dl Rosiner
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk