Lækre creme flødekartofler, bare i en meget lettere version.
Sådan gør du
Bagetid:
Ca. 1 time ved 200°.
Læg kartoflerne taglagt i et ovnfast fad (ca. 20 x 25 cm). Hæld vandet ved og drys med salt og peber. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. 45 min. Hæld fløden over kartoflerne og bag dem færdige de sidste 15 min. Lad kartoflerne hvile tildækket i ca. 10 min.
Drys de lette flødekartofler med krydderurter og server straks.
Energiindhold for hele retten:
4356 kJ / 1041 kcal
Næringsindhold pr. 100g
317 kJ / 76 kcal
Energifordeling
Energifordeling
Næringsindhold pr. 100g
Fiber:
-
1,6 g
Protein:
10,3 %
1,9 g
Kulhydrat:
71,7 %
13,3 g
Fedt:
18 %
1,5 g
Ingredienser
1 kg
Skrællede melede kartofler i tynde skiver
1 dl
Vand
1¼ tsk
Groft salt
Friskkværnet peber
¼ liter
Madlavningsfløde
1 dl
Grofthakkede blandede krydderurter, fx basilikum, dild og oregano