Laksebulgur med limedressing

Laksebulgur med limedressing

30 min
Lækker laks med frisk limedressing. Bulgur kan erstattes med couscous.
https://www.arla.dk/opskrifter/laksebulgur-med-limedressing/

Sådan gør du

Limedressing
  • Bland alle ingredienserne sammen. Smag til med salt.
  • Tilbered bulguren i bouillonen som anvist på emballagen.
  • Skær laksen i terninger og steg dem på alle sider i smørret i en stegepande - ca. 3 min.
  • Drys med salt og peber.
  • Skræl appelsinerne og del dem i mindre stykker.
  • Del avocadoerne, fjern stenene og skræl avocadoerne og skær dem i tern.
  • Bland bulgur, appelsinstykker, avocadotern, persille og laks.
  • Kom limedressingen over.

I stedet for bulgur kan du bruge couscous.

Energiindhold for hele retten:

12085 kJ / 2888 kcal

Næringsindhold pr. 100g

561 kJ / 134 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 23,3 % 7,7 g
Kulhydrat: 28,6 % 9,4 g
Fedt: 48,1 % 7,3 g
Relateret video
Lakse test

Hvis du steger ét helt laksestykke frem for tern, så se her hvordan du tilbereder laksen, så den bliver saftig indeni og sprød på skindsiden.

Ingredienser

Limedressing
2 dl Fraiche
½ spsk Fintrevet limeskal (usprøjtet)
1 spsk Flydende honning
Groft salt
3 dl Bulgur (ca. dl)
6 dl Hønsebouillon
600 g Laksefilet uden skind (ca. g)
10 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 Appelsiner i mindre stykker (ca. 250 g)
2 Avocadoer i mindre stykker (ca. 250 g)
2 spsk Hakket kruspersille