Kvæde-tomat kompot

Kvæde-tomat kompot

60+ min
En sød kompot af æbler og kvæder - smager dejligt til ost eller i lagkage. Kan også bruges som værtindegave.
https://www.arla.dk/opskrifter/kvade-tomat-kompot/

Sådan gør du

Kvæde-tomat kompot
  • Skræl kvæderne. Del dem i kvarte og fjern kernehus, stilk og blomst. Skær kvæderne i små tern. Kom dem i en gryde sammen med tomat, vand, sukker og vaniljestang. Kog kvæderne ved svag varme og under låg i ca. 1½ time. Kompotten skal være mørkerød. Tag låget af gryden og kog kompotten ved kraftig varme ca. 15 min. til den er sirupsagtig - rør af og til. Tilsæt citronsaft og smag til.
  • Kom kompotten på rene atamonskyllede syltetøjsglas. Klip et lille stykke stof og bind en stor rund om. Sæt en lille label på med indhold og holdbarhed.
  • Holdbarhed: uåbnet 1 år. Stil kompotten mørk og koldt.
Tip
  • Kompotten smager godt som fyld i en lagkage, tilbehør til ost, is eller vendt i flødeskum.
Energiindhold for hele retten:

3594 kJ / 859 kcal

Næringsindhold pr. 100g

323 kJ / 77 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 1,3 % 0,3 g
Kulhydrat: 98,1 % 18,7 g
Fedt: 0,6 % 0,1 g
Relateret video
Sådan flækker du en vaniljestang

Se hvordan du får kornene ud af en vaniljestang med Karolines Køkkenskole – og få inspiration til hjemmelavet vaniljesukker.

Ingredienser

2 Modne kvæder
2 Tomater i mindre tern
150 g Sukker (ca. 2 dl)
4 dl Vand
1 Flækket vaniljestang
1½ tsk Friskpresset citronsaft